New Museum of Contemporary Art Nyc

Nyc New Museum of Contemporary Art

Neues Kunstmuseum / SANAA This is usually due to the simplification and clarity of the design and its neat implementation in the design. New Contemporary Art Museum in New York is a valuable museum with a clear design and a powerful effect. Situated in Lower Manhattan with its square boulders and structures can be seen as the point of departure for the museum picture: it responds to the crates around it and piles them in different dimensions and levels on top of each other, since the story was a play area for a combination of a cube.

A small but significant displacement of the cuboids gives the structure a dynamic and attractive form that differs from the nearby structures. On the first four storeys, the museum's programme comprises four open and adaptable exhibition rooms; a "white box" audience in the lower level, an education centre on the fifth level and office space on the sixth level.

Moving the speakers gives all art galleries access to lighting, in combination with synthetic lighting, and the top floor office and residential areas have patios and a view of the city. This is how the artwork shows its concept: by simply and repeatedly moving it around, the building's intentions can be clearly read from the outside and combine a persuasive speech with the need for ambient lighting from above: the artwork shows its power with a flick of the wrist.

To be a lightweight and neat building in Manhattan's solid urban landscape, the facade's material and look are important. Choosing a coating of anodised aluminum fabric on the blank wall is not new and unfamiliar to most designers. However, in the museum it is used as a coated hide on all verticals, as a constant softening coat that creates different reflexions of sunlight and covers the terrace window, door and balustrade.

This results in an elegance, brightness and whiteness of the surface, without any interruptions or impurities from other elements: a semi-transparent garment for the moving structure of the structure. Obviously the museum shows the inside lives at nights with the man-made lighting through the concealed apertures that reinforce the spaces between the volume and give the solid structure more grace.

Inside, the museum retains its airiness through the blankets and areas. Metal construction of the outer wall braces the floor and releases it from each pillar. With a decentralized centre and all-round free area, efficiently and flexibly, the layout proves the clarity of the design.

Mehr zum Thema